TERMÉSZETES MÉREGTELENÍTÉS REGENERÁLLÁS- FILEP GÁBOR WEB OLDALA
TERMÉSZETES MÉREGTELENÍTÉS REGENERÁLLÁS- FILEP GÁBOR WEB OLDALA
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Elérhetőségem

 

Tel:

 06 45 478133 

Mobil:   Viber:

06 70 2620454

E-mail:

bak20@freemail.hu

bak20@ent.hu

gfilep20@gmail.com

MSN:

bak20@freemail.hu

SKYPE:

bakhusz

Twitter:

bakhusz

 

 

 

 

 

 

 
Zene
 
A JÓD
A JÓD : Amit a jód-ról tudni kell !

Amit a jód-ról tudni kell !

Vaszilij Melnyicsenko  2010.04.10. 13:23

Egy felnőtt ember szervezete 20-25 mg jódot tartalmaz, melynek fele a pajzsmirigyben összpontosítódik.


Amit a jód-ról tudni kell !

 

A jódhiány okozta problémák régóta ismertek, de csak kevés ember van tisztában azzal, hogy a jód napi szükségletének hiánya (étkezés esetében) nemcsak családi tragédiákat okoz, hanem bonyolult társadalmi következményekkel is jár.
Egy felnőtt ember szervezete 20-25 mg jódot tartalmaz, melynek fele a pajzsmirigyben összpontosítódik. A pajzsmirigy tulajdonságai egyikeként a vérből származó jódot kiválasztja, majd koncentrálja azt. A pajzsmirigy szövete 25-ször több jódot tartalmaz, mint a vér, thyrotoxicosis esetében pedig ez az érték 360-400-szor magasabb. Megközelítően két harmadát a jódnak a vese választja ki, az egy harmada pedig a pajzsmirigybe kerül a vérrel együtt. A jód alapvető élettani szerepéhez tartozik a pajzsmirigy hormonjainak (tiroxin, tri-jód trionin) termelése. 

Ezek a hormonok olyan sokrétű feladatokat látnak el, mint például:
• Fokozza az oxidálódási folyamatokat, kontrolálja a hőtermelést,
• Hatással van az emberi szervezet szellemi állapotára és annak képességére a környezet káros tényezői ellen,
• Hatással van a fizikai és szellemi állapotra, a szövetek differenciálódására és kialakulására,
• Szabályozza a központi idegrendszert, hatással van a szív-és érrendszer, illetve a máj működésére,
• A pajzsmirigy hormonjai más, belső kiválasztású miriggyel (agyalapi mirigy, nemi mirigyek) lépnek kapcsolatba, illetve hatással vannak a víz-só anyagcserére. A proteinek, lipidek, szénhidrátok anyagcseréje erősíti a szervezet metabolikus folyamatait, növeli a sejtek oxigén felhasználását. 

Az optimális jódfogyasztás napi adagja 100-200 mikrogramm, de terhesség és szoptatás ideje alatt ez az adag több mint 200-250 mikrogramm.
A szervezet jódhiánya endemikus strúma kialakulásához vezet, melyre a pajzsmirigy hormonok nem megfelelő szintetizálása, illetve a pajzsmirigy nem megfelelő működése a jellemző.
A jód hiánya a nők esetében meddőséget okoz és a terhesség ideje alatt megnő a fizikailag és mentálisan sérült gyerekek születési aránya. A szervezet fertőzések elleni védekezőképességének csökkenésével a gyermekek fejlődése visszamarad, kialakul a mentális retardáció és a kreténizmus, illetve nő a gyermekek halálozási aránya.
Fontos megjegyeznünk, hogy a jód nemcsak a pajzsmirigy betegségeit előzi meg, hanem 2-3-szorosára csökkenti a pajzsmirigy 131-es rádió-jóddal való sugárzási arányát is. 

A jódhiány okozta betegségek megelőzésére, számos ország jódozott sót gyárt, amely során egy tonna sóban
25 gramm kálium jodidot, illetve kálium jodátot használnak fel az előállításra.
A kálium jodát (KIO3) szerves anyagokkal együtt egy erős oxidáns, ezért nem ajánlott ételek alkotóelemeként használni. Szerves anyagokkal keverve visszafordíthatatlan savasodáshoz vezet. A kálium jodát erős oxidáló tulajdonságai károsítják az enzimek működését, és szabadgyökök kialakulásához vezetnek. (Helzel B., Mano M. A jódhiány kísérletek tanulmányainak áttekintése a végső stádium kialakulása során. // G Nutr-1989.-№2.-P. 145-152).

A jódozott só használatának a következő hátrányai figyelhetőek meg:
Először is, a túl sok jódozott só káros lehet az emberi szervezetre, és bizonyos betegségek alatt használata egyáltalán nem megengedett.
Másodsorban, a jód sóval vegyítve egy olyan kémiai vegyületet alkot, amely nem ellenálló és ez az oka, amiért az emberi szervezetből nagy mennyiségben távozik.
Továbbá, mivel a jód a kémiai vegyületből bekerülhet a véráramba, az emberi szervezetnek plusz energiára van szüksége. (Delange F., Burgi H. A jódhiány és annak következményei az európai országok lakosságára // Scientific magazin. UND-1994.).
Az ételek sokáig történő tárolása és hőkezelése - forralás, sütés jódozott sóval - során, a jód elveszíti tulajdonságait.
Az ételek jódozásához jód kazeint, illetve jódtartalmú élesztőt használnak, amelyek jóval olcsóbbak, mint a hagyományos jodidok és jodátok,de ezek pozitív tulajdonsága ellenére, nem lehetséges használatuk víz, illetve üdítő italok jódozására.
Van még egy fontos ok, amiről érdemes szót ejteni a jód kazein használatával kapcsolatban. Az amerikai tudós, pszichiáter Nil Barnard egy új típusú ételfüggőséget fedezett fel – a sajt iránti vonzalmat. Megállapította, hogy minden sajt tartalmaz egy különleges fehérjét, úgynevezett kazeint, amely az emésztés során felbomlik, így hozva létre olyan anyagokat, amelyek morfiumként hatnak ránk. Ha hosszabb ideig fogyasztunk kazein tartalmú ételeket (ebben az esetben sajtot), függővé válunk. Napjainkban számos bíróság foglakozik ezzel Amerikában. (News World # 28 (498), 21. oldal, 2003. július 8).
Mindemellett a kazein nem megfelelően asszimilálódik az emberi szervezettel és lerakódik az erekben és a szövetekben, melynek eredményeként hipertenzió, ízületi gyulladás, allergia és más atherosklerotikus változások jelennek meg a véráramban. (TIRONET – internetes oldal). Ugyanezt a véleményt osztja Piere Rolan, francia tudós is. 

A víz és jód fontos szerepet játszik az emberi szervezet összes létfontosságú folyamatában. A jód fogyasztása attól függ, hogy mennyit juttatunk szervezetünkbe belőle. A víz és a jód szabályozza a szervezet hőmérsékletét. Ennél fogva, fogyasztásukat a szervezet szükségletéhez kell igazítani. Ennek megoldásaként a jódot vízzel keverve célszerű bevinni a szervezetbe. A felesleges jód csak vízzel (vizelet útján) tud távozni a szervezetből.
A jódozott víz ötlete nem új keletű, már korábban is használták, de nem volt olyan széles körben elterjedt és ismert, mivel jódozott víz és jódozott üdítő italok előállítására még nem léteztek megbízható és olcsó eszközök.
Az emberi szervezet bármely tömény oldatra negatívan reagál. Ha állandóan jód tartalmú gyógyszereket szedünk megfelelő vízmennyiség bevitele nélkül, negatív hatások jelentkeznek. Nemzetközi gyakorlatok is bizonyítják ezt. A megelőzésre szedett jód állandó fogyasztása jód indukálta pajzsmirigy megnagyobbodáshoz (IIH) vezethet, a jód használata után negatív hatások jelentkeznek. A tudósok, akik az IIH-t tanulmányozták, arra a következtetésre jutottak, hogy a betegségek megelőzésére szedett jód szabályozása rendkívül fontos.
A jódot az iható víz fertőtlenítésére használták, melynek köszönhetően az egészséges ember szervezetében nem jelent meg pajzsmirigy megnagyobbodás. (« A jódhiány okozta betegségek leküzdése: külföldi szakvélemény », Moszkva 1999, cikkek gyűjteménye, finanszírozta az oroszországi UND Gyermek Alapítvány Képviselete – 59. oldal)
Az Ukrán Nemzeti Akadémia tudósai, valamint a Yark-Kijev és a Jodis Kft. szakemberei létrehozták a Jodis Koncentrátumot (szakmai besorolás: TUU14326060.003-98), amelyhez a vizet mély geológiai kútból nyerik, majd azt jód ionokkal dúsítják, amíg el nem érik a literenkénti 10-40 mg koncentrációt


A „Jodis Koncentrátumot” a jódhiány miatt fellépő betegségek megelőzésére innivalókban, diétás termékekben, ásványvizekben, üdítő italokban, kenyérfélékben ajánlott használni, valamint minden olyan termékben, melyek gyártásához víz szükséges (kenyér, jégkrém, sütemények, tej stb.).
A koncentrátum természetének valamint biológiai aktivitásának köszönhetően, a jód kiürül a szervezetből, megakadályozva ezzel a pajzsmirigy megnagyobbodásának lehetőségét.
A „Jodis Koncentrátum” alkalmazása során különböző kenyérféléket, ásványvizet, üdítő italokat valamint tejtermékeket állítottak elő. Ezen „Jodis termékek gyártását számos országban bevezették.
Nem véletlenül, hiszen a víz és a jód keveréke az egyetlen olyan természetes vegyület (az óceánok kémiai vegyületei is alátámasztják ezt), amely pozitív hatást eredményezett és biztosított nemcsak az élelmiszerek gyártásában, hanem a növénytermesztésben, az állat- illetve baromfitenyésztésben is.

A „Jodis Koncentrátumban" a víz és jód kölcsönhatása a víz biológiai aktivitásán alapszik („víz-tér jelenség. Kooperatív tulajdonságok. Biológiai aktivitás.” Moszkva 2002)
A jód ionok sem hagyományos eljárás, sem speciális technológia során nem veszítik el tulajdonságaikat. Egy élő szervezetben a jódnak alapvetően más a szerepe, tulajdonsága hasonlít a multinukleáris ionokéhoz, melyben a jód 3, 4, 5 vagy 7 atomja pozitív. Ez magyarázza a pajzsmirigy olyan fertőzések elleni funkcióját, mint a kolera vagy a hepatitis. A jód természetéből adódóan negatív töltésű.
Van még egy fontos dolog, amely segít megérteni, hogy hogyan kapcsolódnak egymáshoz a jód ionjai. GK-Invitro kezdeményezésére a K.A. Temeryazev által elnevezett Moszkvai mezőgazdasági akadémián tyúkokon végeztek kísérleteket. A takarmány jód tartalmát 14,57 illetve 286 mg-ra emelték, a korábbi 10,14 és 200 mg/kg értékhez képest.
A kísérlet kezdetétől számított 30 nap után a jód tartalmát 33-36 mikrogramm/100gr-ra növelték, a megfigyelt tojásokban a jód mennyiségén nem változtattak. Majd ezt az értéket 40 mikrogramm/100gr-ra emelték, függetlenül a kevert takarmány mennyiségétől. „Ptitsevodstvo” magazin, No 2, 2003, az Orosz Állam nevű cikk, 23. oldal)
A „Jodis Koncentrátumot” 0,01-0,015 mg/l adagban madarak ivóvizében is alkalmazzák, amely lehetővé teszi az előzőhöz hasonló jód adagolás mellett a 87 mikrogramm vagy annál több jód mennyiségét
100 gramm
tojásban. (egy tájékoztató adat szerint 87 mikrogramm helyett a 200 mikrogramm is lehetséges.) Ennek következményeként a madarak erősebbek, egészségesebbek lesznek, és a tojások minősége látványos módon javul. Nem lépnek fel negatív hatások, a jód alkalmazásának előnyei magukért beszélnek.
A „Jodis Koncentrátum jód vegyületeket tartalmazó víz. Ez főleg jodidokat és jodátokat tartalmaz és olyan speciális technológiával állítják elő, melyben a víz tulajdonságait veszik alapul.

A fő különbség a „Jodis Koncentrátum” és más széles körben elterjedt jódtermék között az, hogy a jód tartalmú vízben – klasszikus értelemben véve – a negatív töltésű jodid és jodát a pozitív, gyenge hidrogénhez kapcsolódik. (lásd ábra)




A „Jodis Koncentrátumban” a jodid és jodát az erős oxigénhez kapcsolódik. (lásd ábra) 





Ez magyarázza ennek nagy biológiai aktivitását, tárolás és hőkezelés során a stabilitást, amelyet a „Institut für Lebensmitteluntersuchung und Forschung Lebensmittelchemiker W. Hollert” nevű intézmény által végrehajtott tanulmányok is bizonyítják.
Az ismeretek az alábbi cikkből származnak: „A betegségek megelőzésére használt jódvegyületek élelmiszerekben”. (Kijev, nemzetközi tudományos konferenciáról összegyűjtött anyagok).

Ezt a tájékoztatót az UTA akadémikusa készítette. Vaszilij Melnyicsenko

 

Még nincs hozzászólás.
 
Óra
 
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
számláló
Indulás: 2004-10-04
 
kedvenc linkjeim
 
nyugalom
 
Én
2011
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak